Ik betaal $ 9,99 per maand voor Spotify. Dus waarom luister ik naar podcast-advertenties? (2023)

 1. Thuis
 2. Muziekstreaming

Paul Resnikoff

9

I Pay $9.99 a Month for Spotify. So Why Am I Listening to Podcast Ads? (1)

 • Redden

Times Square-achtergrondfoto door Wallula.

Verrassing! De podcasts van Spotify staan ​​nu vol met advertenties, zelfs voor degenen die $ 9,99 per maand betalen voor de ‘advertentievrije’ Spotify Premium.

Vorig jaar tekende Spotify een van de populairste podcasters ter wereld voor een exclusieve deal. Dit jaar,De Joe Rogan-ervaringkan alleen worden bekeken op Spotify, dat wil zeggen na het luisteren naar ongeveer 10 minuten aan advertenties van meerdere sponsors vóór het begin van elke aflevering. Erger nog, Spotify voegt nu advertenties toebinneninde podcast met regelmatige tussenpozen te bekijken, en ervoor te zorgen dat die advertenties moeilijk over te slaan zijn als je aan het autorijden bent, aan het sporten bent, de hond uitlaat of iets anders doet terwijl je naar de show op de achtergrond luistert.

Maar het is niet alleen Joe Rogan die wordt doorspekt met advertenties. Andere Spotify-podcasts staan ​​vol met lange spots. En omdat Spotify een groot deel van zijn voorraad niet heeft gevuld, worden veel van de advertenties steeds opnieuw herhaald op kleinere shows. Dit klinkt allemaal redelijk voor niet-betalende luisteraars, maar absoluut absurd voor degenen die meer dan $ 9,99 per maand vragen voor een Premium-laag die uitdrukkelijk als advertentievrij op de markt wordt gebracht.

Het probleem blijft niet onopgemerkt door betalende Spotify-klanten. Er stromen klachten binnen via de ondersteuningskanalen van Spotify, en gebruikers klagen ook op Twitter, Reddit en andere plaatsen. “Ik betaal voor mijn abonnement. Al jaren elke maand”, aldus een abonnee genaamd Montesigeklaagd op een Spotify-forum. "De belangrijkste reden dat ik een betalende Spotify-abonnee ben, is dat ik geen advertenties hoef te horen."

“Ik verwacht geen advertenties te horen op Spotify. Ik begrijp dat er advertenties zijn verweven in de daadwerkelijke inhoud van de podcast zelf, maar gezien de omvang van een bedrijf en de hoeveelheid invloed die Spotify heeft, verwacht ik geen advertenties te horen zolang ik voor de service betaal.

Een andere Spotify Premium-abonnee hoorde tijdens het rijden een geografisch gerichte advertentie in een podcast. Dat is niet goed overgekomen. “Ik betaal voor Spotify Premium, ik zou GEEN advertenties moeten ontvangen”, zegt Reddit-gebruiker Tomimantierde op r/Spotify. “Toen ik naar een podcast luisterde die ik volg, werd ik getroffen door een advertentie van een autodealer bij mij in de buurt zodra ik overschakelde naar een nieuwe aflevering… Ik betaal uit eigen zak, zodat ik tijdens mijn muziek en podcasts niet naar reclame hoef te luisteren. Dit zou helemaal NIET mogen gebeuren.”

De klachten lijken online eindeloos, hoewel het onduidelijk is hoeveel van de 155 miljoen Premium-abonnees van Spotify een probleem hebben met de dubbele dip. En tot nu toe lijkt het erop dat Spotify ze negeert – of ze simpelweg wegwuift.

Het eerste antwoord van Spotify op woedende klanten lijkt te zijn dat ze geen controle hebben over de advertenties in de podcastshows van Spotify. “Spotify geeft de podcast-hosts de mogelijkheid om te kiezen of ze een dynamische advertentieruimte in hun podcast willen hebben”, legt een medewerker van de klantenservice uit aan Montesi. “We begrijpen dat veel van de makers waar je naar luistert deze optie lijken te gebruiken, maar dat is niet iets waar Spotify controle over heeft. Het is aan de individuele podcast-eigenaren of ze ervoor kiezen om dat soort advertenties in hun inhoud te hebben.”

Spotify vertelde Digital Music News vorige maand iets soortgelijks. De verklaring is ook logisch als podcasters hun afleveringen verspreiden naar verschillende podcastplatforms, waaronder Spotify. Om reclamevrij te worden, zou Spotify moeten eisen dat podcastproducenten hun afleveringen met advertenties opschonen, of de afleveringen moeten opschonen om de advertenties zelf te verwijderen.

Dat klinkt logisch genoeg, maar het is niet het volledige verhaal.

De podcast van Joe Rogan staat tenslotte vol met advertenties, en dat is ook zoexclusiefnaar Spotify. Dus waarom zijn er meer dan tien minuten aan advertenties vóór het begin van elke Joe Rogan-podcast als Spotify de enige plek is waar deze wordt afgespeeld?

Nou, het blijkt dat Spotify ook zijn eigen geavanceerde advertentieplatform ontwikkelt voor – je raadt het al – zijn eigen podcasts. Minder dan een maand geleden introduceerde Spotify ‘Spotify Podcast Ads’ en bevestigde dat Premium-abonnees niet gespaard zouden blijven.

“Alle Spotify-gebruikers ontvangen een on-demand podcast-luisterervaring die advertenties of sponsoring kan omvatten”, verklaarde het bedrijf onlangs. “Spotify Premium biedt gebruikers een advertentievrije luisterervaring naar muziek. Spotify biedt alle luisteraars echter de mogelijkheid om elk deel van een podcastaflevering, inclusief advertenties, te pauzeren, terug te spoelen en vooruit te spoelen.

En er is de operatieve zin: ‘een advertentievrijmuziekervaring.'

Spotify heeft zelfs de woordenstroom op de Premium-aanmeldingspagina gewijzigd om duidelijk te maken dat alleen het luisteren naar muziek reclamevrij is. “Geen advertentie-onderbrekingen”, zegt de pitchpagina. “Ononderbroken genietenmuziek”(cursief van ons).

En wat betreft de “mogelijkheid om elk deel van een podcastaflevering te pauzeren, terug te spoelen en vooruit te spoelen, inclusief advertenties”, is dat ook maar half waar. Voor degenen die dit thuis proberen, specifiek de podcast-advertenties van Spotifykan nietworden overgeslagen met de vooruitknop. In plaats daarvan wordt de luisteraar (inclusief de Premium-abonnee) gedwongen de advertentie tot het einde te scrollen, om vervolgens te worden begroet door een andere advertentie waarvoor hetzelfde skip-through-proces vereist is. En als je dat vervelend vindt, probeer het dan terwijl je iets anders doet – wat vrijwel elke podcast-luisterervaring omvat.

(Het is ook vermeldenswaard dat Spotify's 'pauzeren, terugspoelen en vooruitspoelen'-functionaliteit ernstig ontbreekt in vergelijking met andere speciale podcast-apps. Met Pocket Casts kunnen gebruikers bijvoorbeeld snel vooruitspoelen in korte stukken van 30 seconden, inclusief advertenties. Dat niveau van functionaliteit ontbreekt volledig op Spotify, waarschijnlijk door het ontwerp.)

Dus in plaats van ‘niet iets te zijn waar Spotify controle over heeft’, blijkt dat Spotify specifiek advertenties plaatst in podcasts die het produceert of anderszins controleert.

Met andere woorden: Spotify maakt een dubbele dip door Premium-gebruikers eerst $ 9,99 per maand in rekening te brengen en vervolgens advertenties weer te geven aan betalende klanten. Dat klinkt een beetje riskant, hoewel Spotify erop gokt dat betalende abonnees er niets om geven. Helaas zijn de kosten van het verkeerd zijn dat betalende klanten zullen vluchten naar rivalen als Apple, Amazon of Google, die allemaal een ruim aanbod aan podcasts (en muziek) hebben.

Maar er is ook het probleem van verkeerde voorstelling van zaken, wat in bepaalde landen tot regelgevende maatregelen zou kunnen leiden. Zoek niet verder dan de Advertising Standards Authority (ASA) in Groot-Brittannië, het land waar Spotify zijn double-dipping-advertentiestrategie onthulde. “Als iemand zich zorgen maakt dat Spotify een misleidende reclameclaim maakt over ‘geen advertentie-onderbrekingen’, of die claim nu op de website, in-app of ergens anders staat, moedigen we hen aan contact met ons op te nemen, en we zullen de zaak verder beoordelen. " eenASA-woordvoerder heeft dit doorgegeven.

Maar voorlopig biedt Spotify je podcast-advertenties, zelfs als je ze betaalt. En je zult het leuk vinden.

9 reacties

 1. I Pay $9.99 a Month for Spotify. So Why Am I Listening to Podcast Ads? (2)

  Harde werker

  Het is smerig, hetzelfde wat tv-stations doen.. annuleer de shit, ze betalen ons muzikanten niets anders dan pinda's, waar gaat al het geld naartoe? managementbonussen en zo!

  • I Pay $9.99 a Month for Spotify. So Why Am I Listening to Podcast Ads? (3)

   Teleurgestelde ventilator

   Stel je voor dat je op de snelweg rijdt en naar JRE luistert zoals je normaal doet. Willekeurige mobiele Call of Duty-advertentie komt uit het niets midden in de podcast. Je hebt een premium account, dus dit lijkt natuurlijk behoorlijk homo. Probeer je snel door de advertenties te bladeren om vervolgens aangereden te worden door een passerende auto op de snelweg? Een beetje shit was nooit een probleem. Ik hou van JRE en Joe zelf heeft zeker veel goeds gedaan om de geest van mensen te openen. Maar hij wordt altijd negatief aangesproken over advertenties, dus waarom kiest hij ervoor om willekeurige stemmen van mensen te laten adverteren voor COD mobiel via ZIJN podcast. Ik begrijp dat hij die 100 miljoen verdiende, maar ik dacht eerlijk gezegd dat hij beter was dan dat. Als hij dit momenteel probeert op te lossen, bied ik mijn excuses aan, maar ik heb hem nog niet eens over de kwestie zien spreken, en ik ben een fervent kijker.

 2. I Pay $9.99 a Month for Spotify. So Why Am I Listening to Podcast Ads? (4)

  Hahahaha

  Omdat Paul zoals wij hier al jaren in je oren schreeuwen

  SPOTIFY IS EEN LEUGEN

  DE BOEKEN ZIJN EEN LEUGEN

  U HEBT DEZE LEUGENS ONDERSTEUND

  EN WE ZULLEN HERINNEREN WIE HEN HELPT STERK EN BLIJVEND TE BLIJVEN MET POSITIEVE ARTIKELEN DIE DE VOORRAAD KUNSTMATIG HOOG HEBBEN GEHOUDEN EN DIT DIEVENDE BROCHURE BEDRIJF OPLOSBAAR TERWIJL ZE STALEN VAN DE MENSEN DIE JE ZEGT TE VERTEGENWOORDIGEN!!!!

 3. I Pay $9.99 a Month for Spotify. So Why Am I Listening to Podcast Ads? (5)

  Adam

  Om de vraag te beantwoorden... omdat je een sukkel bent. Betalen voor Spotify is een sukkel. Je draagt ​​bij aan het probleem door ze geld te geven.

 4. I Pay $9.99 a Month for Spotify. So Why Am I Listening to Podcast Ads? (6)

  Mike Allen

  Moet ik dan verrast zijn dat Spotify zijn klanten net zo slecht behandelt als muzikanten? Goh, golly, meneer... Er wordt gegokt in deze biljartzaal.

  En Hunter S. Thompson heeft weer gelijk:
  “De muziekbusiness is een wrede en ondiepe geldloop, een lange plastic gang waar dieven en pooiers vrij rondlopen, en goede mannen sterven als honden. Er is ook een negatieve kant.”

 5. I Pay $9.99 a Month for Spotify. So Why Am I Listening to Podcast Ads? (7)

  Roberto

  TWINTIG JAAR muzikanten die NIETS doen om de muziekbusiness op orde te krijgen! TWINTIG JAAR fans krijgen GRATIS MUZIEK en de muzikanten blijven nieuwe muziek maken waarvoor niemand ze wil betalen! Geweldige deal. 60% van de Pro's heeft het bedrijf verlaten en nu is het doordrenkt met overwegend vreselijke muziek die door hobbyisten in de slaapkamers slecht wordt gemaakt. Triest verdrietig verdrietig. En wat zeggen jullie van onze geweldige vakbonden? Wat gaat IEDEREEN doen om een ​​bedrijf op te knappen dat in 2021 bijna GEEN INKOMSTEN heeft? Behalve de weinige die op de markt worden gebracht door de grote platenmaatschappijen, waarbij Payola controleert wat mensen horen (en daar wordt ook niets aan gedaan!)

 6. I Pay $9.99 a Month for Spotify. So Why Am I Listening to Podcast Ads? (8)

  Rijk schuim

  Spotify…inhoud tussen advertenties.

  Hé, past bij... een broodje stront is geen verworven smaak. Een broodje stront smaakt naar...je raadt het al...shit.

  De Spotify-shitsandwich-special is zelfs nog erger dan een lunchdame op de basisschool die elke woensdag na taco-dinsdag slechte taco-pizza voorschotelt.

  Spotify...ga een broodje eten en bel me terug.

 7. I Pay $9.99 a Month for Spotify. So Why Am I Listening to Podcast Ads? (9)

  Rijk schuim

  Het verbaast me dat ik niet naar drie reclames hoefde te kijken om deze opmerkingen te plaatsen.

 8. I Pay $9.99 a Month for Spotify. So Why Am I Listening to Podcast Ads? (10)

  Teleurgestelde ventilator

  Stel je voor dat je op de snelweg rijdt en naar JRE luistert zoals je normaal doet. Willekeurige mobiele Call of Duty-advertentie komt uit het niets midden in de podcast. Je hebt een premium account, dus dit lijkt natuurlijk behoorlijk homo. Probeer je snel door de advertenties te bladeren om vervolgens aangereden te worden door een passerende auto op de snelweg? Een beetje shit was nooit een probleem. Ik hou van JRE en Joe zelf heeft zeker veel goeds gedaan om de geest van mensen te openen. Maar hij wordt altijd negatief aangesproken over advertenties, dus waarom kiest hij ervoor om willekeurige stemmen van mensen te laten adverteren voor COD mobiel via ZIJN podcast. Ik begrijp dat hij die 100 miljoen verdiende, maar ik dacht eerlijk gezegd dat hij beter was dan dat. Als hij dit momenteel probeert op te lossen, bied ik mijn excuses aan, maar ik heb hem nog niet eens over de kwestie zien spreken, en ik ben een fervent kijker.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Ouida Strosin DO

Last Updated: 02/01/2024

Views: 6122

Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

Reviews: 87% of readers found this page helpful

Author information

Name: Ouida Strosin DO

Birthday: 1995-04-27

Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

Phone: +8561498978366

Job: Legacy Manufacturing Specialist

Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.